Home Loan Tips

Home » Home Loan Tips

5 Cara Bijak Untuk Refinance Rumah 2023

Refinance Rumah 2023 Sekiranya anda membuat pertimbangkan untuk Refinance Rumah bagi mendapatkan duit tambahan bagi menyelesaikan pinjaman peribadi, kredit kad, pengubahansuaian rumah atau untuk bantuan perubatan dan sebagainya. Refinance Rumah: Apakah Ia Dan Mengapa Anda Perlukannya Bacalah Artikel "5 cara bijak untuk refinance rumah 2023." Mungkin ramai yang ingin refinance rumah tetapi tidak tahu [...]

By |2023-01-31T17:25:43+08:00January 31st, 2023|Home Loan Tips, Latest Project|0 Comments

Mesti Baca: 3 Kelebihan REFINANCE RUMAH 2023

Mesti Baca: 3 Kelebihan REFINANCE RUMAH 2023 Pinjaman Pembiayaan Semula Rumah Terbaik di Malaysia Setelah bertahun membayar ansuran pembiayaan perumahan, selalunya baki hutang di bank pasti akan berkurangan. Dalam masa yang sama, nilai harga pasaran rumah akan meningkat juga. Ini memberi peluang kepada kita untuk refinance rumah. Ramai sangat bertanya MHL (Malaysia Housing Loan), [...]

Standard Chartered Zero Moving Cost 2023

Zero Moving Cost 2023 I find Standard Chartered Zero Moving Cost Home loan is one of the most competitive home loan packages in the market right now. In my previous article, I wrote about Zero Moving Cost Home Loan Malaysia - Is this a better choice?. In the article, I shared about two most [...]

Dokumen Permohonan Pinjaman Rumah

Sebelum anda membuat permohonan pinjaman rumah dengan bank, mari kita tengok dokumen yang perlu anda sediakan. Setiap orang mempunyai cita-cita untuk memiliki rumah sendiri. Jika anda masih menyewa, ini mungkin hanya untuk sementara sahaja. Tetapi, ada sesetengah orang yang telah mempunyai beberapa rumah. Jika anda berada di golongan ini, maka anda adalah golongan yang [...]

Kenapa Refinance Rumah Bank Rakyat Menjadi Pilihan?

Di Malaysia kita mempunyai lebih kurang 20 buah bank untuk membuat pinjaman perumahan. Dan salah satu pinjaman perumahan yang popular ialah refinance rumah. Hari ini kita nak bercakap sedikit tentang refinance rumah dengan Bank Rakyat. Ada sesetengah orang memang suka Bank Rakyat sebab kelulusan yang agak fleksible berbanding bank lain. DEBT CONSOLIDATION LOAN Selain [...]

Pilih Bank Yang Sesuai Untuk Loan Rumah

Kami mempunyai pengalaman lebih dari 15 tahun dalam bidang pinjaman rumah. Dari bidang Sales & Marketing ke bahagian documentation dan disbursement.Lama kerja kat bank dulu. Semasa kami membuat online consultation, anda hanya perlu memberi maklumat seperti income dan commitment bulanan dan kami dapat memberitahu anda bank yang mana lebih sesuai untuk profile anda. Anda [...]

Legal Fees Calculator & Stamp Duty Malaysia 2023

Request FREE Quotation today! SALE AND PURCHASE AGREEMENT MALAYSIA LOAN AGREEMENT MALAYSIA ( For Refinancing or Sub Sale s) TRANSFER OF PROPERTY MALAYSIA TRANSFER OF PROPERTY BY LOVE AND AFFECTION MALAYSIA AUCTION PROPERTY MALAYSIA SELLER QUOTATION FOR SUB SALE PROPERTY MALAYSIA we will get back to you soon! FILL UP THE FORM [...]

How To Check Property Current Market Value Online?

Hey guys, Today, MHL stumbled upon a wonderful website that provides the estimation of your current property value. And I think you are going to like it! If you are wondering how much your property value is or you decided to buy a house and not sure whether the property is worth as [...]

Leceh! NAK PRINT CCRIS REPORT 2023

Ramai yang malas, bila kami menyuruh, " pergi print CCRIS report dulu." Macam-macam alasan diberi seperti, "takde masa" "leceh" "bank kan boleh print" "penting sangat ker?" Sering kali memberi alasan yang kesimpulannya, memang tak nak buat. CCRIS Report memainkan peranan yang amat penting untuk seseorang untuk mendapat kelulusan bank. Sebelum pihak bank meneliti gaji [...]

How To Calculate Stamp Duty – Stamp Duty Waiver For First-Time House Buyer 2023

Lots of people talking about buying a house. But, one thing a home buyer should know is how much the stamp duty will cost when buying a new house. Today, we're going to share the simple calculation of stamp duty and also the stamp duty waiver for first-time house buyer. HOW TO CALCULATE STAMP [...]

Go to Top